Sýkorka Uhliarka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S trochou úcty

Už dlhší čas ma zaráža správanie ostatných ľudí voči mojej osobe. Nie som v strednom veku, som študent, ale môžem o sebe povedať, že som dospelá. Tak ako ja prejavujem úctu voči starším ľuďom formou vykania, to isté čakám ja od nich. Často sa stáva, že márne. Nemajú celý deň čo na práci, iba sa sťažujú na mládež a ich správanie. No pri tom často nepozerajú sami na seba...To, že je človek mladý, neznamená, že je menejcenný...Súdiť by mali hlavne sami seba..Kto môže za nevychovanú mládež ? Potom sa nieje čomu čudovať, keď malí sopliaci nadávajú, okrikujú ľudí na ulici...niekde tie vzory vidia.

Naša spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. netráp sa, vtáčatko,
    choroba dospelákov je skleróza. Veľmi rýchlo zabúdajú, že aj oni boli mladí, čo všetko navyvádzali a že na nich starí nadávali, ako im to bolo nepríjemné, lebo sa necítili byť takými zlými, ako ich dospeláci vtedajšej doby videli.
    Tento druh zábudlivosti sa, žiaľ, prenáša z generácie na generáciu, a tak všetci rodičia neustále kritizujú svoje deti, cudzie deti a tvária sa ako hovienka na lopate....
    Si jemná, citlivá dáma, nezabudni na to tak, ako som nezabudla ani ja a odmenou sú mi dve skvelé a úžasné deti, mládežníci za ktorých by som život dala!
    Hlavu hore, buď nad vecou..:-)
    publikované: 05.08.2013 21:30:49 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uhliarka
    výborne. Váž si svoje JA a nedovoľ nikomu, ani starším, aby si mysleli, že si ešte NIČ. Skús zatykať aj ty. Naber tú odvahu. Ale nepouži drzý tón, ale kamarátsky, napr. "ahoj Marika, si si istá , že sa poznáme? Pripomeň mi kde sme sa spoznali". Predpokladám totiž, že ti vadí tykanie neznámych. Patrím asi medzi málo ľudí, ktorí násťročným vykajú. Aj keď ma vyzvú, aby som im tykala, tykám len tým, ktorí sú mi blízki alebo rodina.
    a za nevychovanú mládež nemôže nikto iní, iba vlastní rodičia, ak sa zhoduj v rovnakom metri výchovy.
    publikované: 07.08.2013 14:49:10 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. sykorkauhliarka
    ..a vieš-prečo my-starí-tak radi vychovávame..kritizujeme..poučujeme mladých?
    ..lebo už nemôžeme byť zlým príkladom..!!
    :-))
    ...nenechaj si vziať radosť každého dňa...nepríjemnými drobnosťami...
    publikované: 07.08.2013 16:01:14 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014